Isolatie

Een warme jas voor je woning

volledig verzorgd door HomeQgo

De beste start voor een duurzaam huis


Het verduurzamen van je huis begint met isolatie. Het aanbrengen van isolatie is namelijk vaak eenvoudig, de kosten zijn relatief laag en het zorgt voor een flinke besparing op je energieverbruik.


Hieronder vind je een overzicht van de beste oplossingen voor de isolatie van je huis. Wil je weten wat de slimste oplossing is voor jouw woonsituatie? Start met de scan voor een gratis advies!

Muurisolatie


Door de muren van je woning te isoleren, zorg je ervoor dat er in de winter minder warmte ontsnapt naar buiten. Tegelijkertijd blijft het in de zomer binnen koel en comfortabel. HomeQgo biedt spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie aan.


Spouwmuur isolatie

Een goed geïsoleerde spouwmuur voorkomt dat warmte verloren gaat en kou binnen komt. Om het isolatiemateriaal aan te brengen worden er kleine gaatjes geboord in de voegen. Vervolgens wordt het isolerende materiaal, meestal glaswolvlokken, naar binnen gespoten en worden de gaatjes netjes afgedicht. Dit duurt nog geen dag.

Buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie wordt toegepast als de woning geen (geschikte) spouw heeft of een afwijkende buitenmuur, zoals gestucte bakstenen. Dit type isolatie is duurder dan spouwmuurisolatie, maar heeft ook extra voordelen. Je krijgt een gloednieuwe buitenmuur, waarbij je kunt kiezen tussen verschillende opties én je kunt een dikkere isolatielaag aanbrengen. Hierdoor is je woning beter geïsoleerd.

Voor- en nadelen spouwmuurisolatie:

 • Ongeveer 30% minder gasverbruik
 • Gemiddeld 3 jaar terugverdientijd
 • Hogere woningwaarde
 • Meer ventilatie nodig
 • Bij oude woningen zonder spouw niet mogelijk

Voor- en nadelen buitengevelisolatie:

 • De woning ziet er weer als nieuw uit
 • Ongeveer 35% minder gasverbruik
 • Meer wooncomfort
 • Lange terugverdientijd

Het HomeQgo proces

Met de HomeQgo scan zie je eenvoudig welk type muurisolatie het meest geschikt is voor jouw woning. De indicatieve investering, besparing en terugverdientijd worden direct getoond. In het 3D-model kun je zelf nog aangeven of je bepaalde muren niet geïsoleerd zou willen hebben.

Op basis van je wensen worden er één of meerdere offertes naar je gestuurd. Deze kun je vergelijken. De HomeQgo adviseur helpt je bij het maken van de keuze.

Als je de offerte accepteert word je gebeld door een gecertificeerde installateur voor een afspraak voor een nacontrole. Hierbij wordt gecontroleerd of de spouw schoon en groot genoeg is. Als alles in orde is, wordt er een afspraak gemaakt voor de installatie. We doen de installatie niet zelf, omdat we dit liever overlaten aan de experts. HomeQgo heeft hiervoor een samenwerking met Pluimers en Isolatiespecialist.nl. De installatie duurt ongeveer een halve dag!

Dakisolatie


Omdat warmte opstijgt, verlaat de meeste warmte het huis via het dak. Door het dak te isoleren, kun je een groot deel van je warmteverlies verminderen! Hierdoor bespaar je geld, krijg je een beter wooncomfort en draag je je steentje bij aan een beter milieu.


Voor- en nadelen dakisolatie:

 • Tot wel 30% minder gasverbruik
 • Zelfs met een onverwarmde bovenverdieping is de besparing 20%
 • Hogere woningwaarde
 • Akoestisch comfort
 • Hogere investering t.o.v. andere isolatiemaatregelen


Verder met dakisolatie

Het HomeQgo proces

Met de HomeQgo scan zie je eenvoudig welk type dakisolatie geschikt is voor jouw woning. De indicatieve investering, besparing en terugverdientijd worden direct getoond.

Op basis van je wensen worden er één of meerdere offertes naar je gestuurd. Deze kun je vergelijken. De HomeQgo adviseur helpt je bij het maken van de keuze.

Als je de offerte accepteert word je gebeld door een gecertificeerde installateur voor een afspraak voor een nacontrole. Hierbij wordt de bouwkundige staat van je woning gecheckt. Als alles in orde is, wordt er een afspraak gemaakt voor de installatie. We doen de installatie niet zelf, omdat we dit liever overlaten aan de experts. HomeQgo heeft hiervoor een samenwerking met Pluimers en Klussenier. De installatie duurt vaak maar een dag!

Vloerisolatie


Er zijn twee soorten isolatie: vloerisolatie en bodemisolatie. Bij vloerisolatie wordt de onderkant van de vloer geïsoleerd, zodat de kieren en gaten gedicht worden. Als de kruipruimte minder hoog is dan 50 cm, adviseren we bodemisolatie. Hierbij wordt de bodem van de kruipruimte geïsoleerd.


Betonvloer

De beste vloerisolatie hangt af van de kruipruimte. Heb je een goede bereikbare kruipruimte, dieper dan 50 cm? Dan is vloerisolatie met ecospray het meest efficiënt. Dit hecht goed en dicht de kieren goed af. Als je kruipruimte te lastig te bereiken is, adviseren we bodemisolatie.

Houten vloer

Het isoleren van een houten vloer vraagt altijd extra aandacht. Een onjuiste isolatiemethode kan vervelende en kostbare gevolgen hebben zoals houtrot. Een belangrijk principe voor het isoleren van de houten vloer is dat de vloer altijd moet kunnen ‘ademen’. Een houten vloer die goed geïsoleerd is, voorkomt problemen als optrekkend vocht, houtrot en schimmels.

Vloerverwarming

Veel mensen schrikken van de hoge energierekening na het aanbrengen van vloerverwarming. Wanneer de betonvloer niet voorzien is van vloerisolatie verdwijnt er veel warmte naar de kruipruimte. Dit merk je aan een relatief hoge temperatuur in de kruipruimte. Met een goede isolatie tegen de betonvloer voorkom je dit.

Voor- en nadelen vloerisolatie:

 • Besparing van 15% op je gasrekening
 • Meer wooncomfort door een warmere vloer
 • Hogere woningwaarde
 • Kleinere kruipruimte

Het HomeQgo proces

Met de HomeQgo scan zie je eenvoudig welk type vloerisolatie geschikt is voor jouw woning. De indicatieve investering, besparing en terugverdientijd worden direct getoond.

Op basis van je wensen worden er één of meerdere offertes naar je gestuurd. Deze kun je vergelijken. De HomeQgo adviseur helpt je bij het maken van de keuze.

Als je de offerte accepteert word je gebeld door een gecertificeerde installateur voor een afspraak voor een nacontrole. Hierbij wordt de bouwkundige staat van je woning gecheckt. Als alles in orde is, wordt er een afspraak gemaakt voor de installatie. We doen de installatie niet zelf, omdat we dit liever overlaten aan de experts. HomeQgo heeft hiervoor een samenwerking met Pluimers en Isolatiespecialist.nl. De installatie duurt maar een halve dag!

HR++ Glas


HR++ glas is dubbel glas gevuld met argongas, wat zorgt voor extra isolatie. Het glas isoleert maar liefst drie keer beter dan normaal dubbel glas en zes keer beter dan enkelglas. Dat zorgt voor een lagere energierekening én meer wooncomfort.

Voor- en nadelen HR++ glas:

 • Lager gasverbruik
 • Beter energielabel
 • Beperkt condensatie
 • Weert zonnewarmte
 • Lange terugverdientijd
 • Grote investering

Het HomeQgo proces

Met de HomeQgo scan zie je hoeveel glas jouw woning ongeveer heeft. De indicatieve investering, besparing en terugverdientijd worden direct getoond.

Op basis van je wensen worden er één of meerdere offertes naar je gestuurd. Deze worden opgemaakt door gebruik te maken van onder andere satellietbeelden. De HomeQgo adviseur helpt je bij het vergelijken en het maken van de keuze.

Als je de offerte accepteert word je gebeld door een gecertificeerde installateur voor een afspraak voor een nacontrole. Hierbij wordt de bouwkundige staat van je woning gecheckt. Als alles in orde is, wordt er een afspraak gemaakt voor de installatie. We doen de installatie niet zelf, omdat we dit liever overlaten aan de experts. HomeQgo heeft hiervoor een samenwerking met Glaspunt.

Hoe werkt HomeQgo?

 • 1

  Start de scan Op basis van je adres tonen wij je woningkenmerken en situatie. Deze hoef je alleen te controleren!

 • 2

  Online berekening van de besparing Met onze innovatieve, intelligente adviestool geven wij gericht advies voor de verduurzaming van je woning.

 • 3

  Persoonlijk advies Wij tonen of je moet beginnen bij isolatie, duurzame verwarming of zonne-energie. Mét een overzicht van o.a. investeringsprijs, subsidies en besparingen.

 • 4

  Ontvang de offertes Na de offerte aanvraag in de scan belt je HomeQgo adviseur. Hij bespreekt de aanvraag en adviseert de beste maatregelen.

 • 5

  Installatie en nazorg Een gecertificeerde installateur doet een nacontrole van je huis en installeert de maatregelen.

Start de scan voor
gratis advies

Ontdek in 2 minuten de slimste
verbeteringen aan jouw huis.

Al 185.399 mensen gingen je voor
Al 185.399 mensen gingen je voor
Start nu de gratis scan
Zo werkt de scan

Reviews

Familie Donkersloot uit Utrecht:

"De droom om mijn woning energieneutraal te maken werd eindelijk werkelijkheid. HomeQgo had veel technische kennis en hielp mij goed bij het uitdenken van het plan. Heel fijn en overzichtelijk om alles op één plek geregeld te hebben."

Familie Jacobs uit Tilburg:

"Ons huis was aan een upgrade toe. Ik wilde mijn gasverbruik verminderen en HomeQgo adviseerde mij om mijn muren te isoleren. Wat een makkelijk en snel proces!"

Familie de Vries uit Lisse:

"Na de aankoop van mijn huis wilde ik het gelijk verduurzamen. Door het advies van HomeQgo kon ik snel en gemakkelijk een keus maken waar te beginnen; het isoleren van mijn woning. De klantenservice van HomeQgo was erg behulpzaam en hebben mij goed geadviseerd. Ik ben erg blij met het resultaat!"

Familie de Jansen uit Groningen:

"Het advies van HomeQgo neemt verschillende verbeteringen op en zet op een rijtje wat de meest efficiënte investering is. Super!"

Familie Yilmaz uit Den Haag:

"Goede service en aanbod!"

Familie Bakker uit Etten-Leur:

"Ik wilde energieneutraal wonen. Maar dat bleek een te grote stap voor mij. Daarom nu eerst lagetemperatuurverwarming en over een paar jaar een warmtepomp. HomeQgo maakte dit goed inzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen."

Familie Jonker uit Enschede:

"Super service en snelle levering."

Familie Vink uit Sneek:

"Erg goed dat er zonnepanelen konden worden geplaatst zonder dat er iemand voor een check hoefde langs te komen. Alles kon digitaal worden gemeten en gecheckt, zodat ik niet overbodig lang thuis hoefde te blijven voor de plaatsing."