Zonne-energie

Zelf energie opwekken met de zon

Van A tot Z geregeld door HomeQgo

Voor niets gaat de zon op!


En daar moeten we gebruik van maken. We kunnen elektriciteit opwekken of ons water verwarmen met zonne-energie. Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van de prijzen van energiemaatschappijen en bespaar je direct veel maandlasten. Wist je dat 70% van de Nederlandse woningen geschikt is voor het opwekken van zonne-energie?


Hier vind je een overzicht van de beste oplossingen voor het zelf opwekken van energie. Weten wat de slimste oplossing is voor jouw woonsituatie? Start met de scan voor een gratis advies!

Zonnepanelen


Zonnepanelen bieden je veel voordelen. Niet alleen een lagere energierekening en minder CO₂-uitstoot, maar ook een hogere woningwaarde én een korte terugverdientijd. Je huis is het meest geschikt als je een dak hebt op het zuiden. Maar oost-, zuidoost-, zuidwest- en westelijk gelegen daken leveren vaak ook genoeg op!

HomeQgo biedt verschillende zonnepaneelsystemen aan, zoals hoogrendementspanelen, zwarte, blauwe, parallel- en seriegeschakelde systemen. Parallel geschakelde panelen adviseren we bijvoorbeeld als er soms schaduw op de panelen valt. En zwarte panelen vallen minder op als je een zwart dak hebt.

Salderingsregeling

Jouw energieleverancier trekt de stroom die jij levert, af van de stroom die jij afneemt. Dat noemen we salderen. De salderingsregeling blijft tot 1 januari 2023 bestaan. Het is de bedoeling van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) dat daarna de regeling geleidelijk wordt afgeschaft. In 2031 krijg je alleen nog de marktprijs voor de stroom die je aan het net levert en vervalt de btw-teruggaaf.

Montage op een schuin dak

De panelen worden op het dak gemonteerd. Bij schuine daken gebeurt dit met behulp van dakhaken. Deze haken worden achter de dakpannen gehaakt. Aan de dakhaken wordt een frame gemaakt, waarop de panelen worden gemonteerd. Omdat de panelen op het frame liggen, liggen de panelen dus niet in het dak, maar ‘zweven’ ze boven het dak.

Montage op een plat dak

Bij platte daken worden er frames op het dak gezet waar de panelen in komen te liggen. Deze frames worden niet aan het dak vastgeschroefd, maar verzwaard (meestal met stoeptegels). Onder het frame worden beschermingsmatten geplaatst om te voorkomen dat het dak wordt beschadigd.

Voor- en nadelen zonnepanelen:

 • Lagere energierekening
 • Daling in CO₂-uitstoot
 • Korte terugverdientijd
 • Hogere woningwaarde
 • Niet iedereen vindt zonnepanelen mooi
 • Onzekerheden over de salderingsregeling

Het HomeQgo proces

Met de HomeQgo scan zie je eenvoudig of het dak van jouw huis geschikt is voor zonnepanelen. In een 3D-model tonen we waar de panelen geplaatst kunnen worden. De indicatieve investering, besparing en terugverdientijd worden direct getoond. Als je een offerte aanvraagt, meet de HomeQgo adviseur de zonnepanelen nog eens nauwkeurig in. Door gebruik te maken van satellietfoto’s houdt hij rekening met dakramen, pijpjes en schoorstenen.

Op basis van je wensen worden er één of meerdere offertes naar je gestuurd. Deze kun je vergelijken. De HomeQgo adviseur helpt je bij het maken van de keuze.

Als je de offerte accepteert, word je gebeld door de installerende partij voor een afspraak. We doen de installatie niet zelf, omdat we dit liever overlaten aan de experts. HomeQgo heeft hiervoor een samenwerking met Solar NRG en Bongo. De zonnepanelen worden geplaatst en alles wordt aangesloten, zodat je de panelen direct in gebruik kunt nemen!

Zonneboiler


Een zonneboiler is een manier om je eigen water duurzaam op te warmen. Het zet UV-straling van de zon om in warm water. Dit gebruik je vervolgens voor de douche of verwarming. Hierdoor hoeft je cv-ketel minder water op te warmen en bespaar je gemiddeld 40 tot 60% op je verwarmingskosten.

Voor- en nadelen zonneboiler:

 • Lagere energierekening
 • Minder afhankelijk van gasleveranciers
 • Lagere CO₂-uitstoot
 • Subsidies beschikbaar
 • Hogere woningwaarde
 • Niet iedereen vindt zonnecollectoren mooi
 • Relatief lange terugverdientijd
 • Ruimte nodig voor voorraadvat

Het HomeQgo proces

Met de HomeQgo scan zien we of jouw woning geschikt is voor een zonneboiler. De indicatieve investering, besparing en terugverdientijd wordt direct getoond.

Op basis van je wensen worden er één of meerdere offertes naar je gestuurd. Deze kun je vergelijken. De HomeQgo adviseur kan je helpen bij het maken van de keus en legt je uit wat de zonneboiler voor impact heeft.

Als je de offerte accepteert, word je gebeld door de installerende partij voor een afspraak voor een nacontrole. Hierbij wordt de bouwkundige staat van je woning nog een keer gecheckt. Als alles in orde is wordt er een afspraak gemaakt voor de installatie. We doen de installatie niet zelf, omdat we dit liever overlaten aan de experts. HomeQgo heeft hiervoor een samenwerking met Nefit. De installatie duurt maar een halve dag!

Hoe werkt HomeQgo?

 • 1

  Start de scan Op basis van je adres tonen wij je woningkenmerken en situatie. Deze hoef je alleen te controleren!

 • 2

  Online berekening van de besparing Met onze innovatieve, intelligente adviestool geven wij gericht advies voor de verduurzaming van je woning.

 • 3

  Persoonlijk advies Wij tonen of je moet beginnen bij isolatie, duurzame verwarming of zonne-energie. Mét een overzicht van o.a. investeringsprijs, subsidies en besparingen.

 • 4

  Ontvang de offertes Na de offerte aanvraag in de scan belt je HomeQgo adviseur. Hij bespreekt de aanvraag en adviseert de beste maatregelen.

 • 5

  Installatie en nazorg Een gecertificeerde installateur doet een nacontrole van je huis en installeert de maatregelen.

Start de scan voor
gratis advies

Ontdek in 2 minuten de slimste
verbeteringen aan jouw huis.

Al 185.399 mensen gingen je voor
Al 185.399 mensen gingen je voor
Start nu de gratis scan
Zo werkt de scan

Reviews

Familie Donkersloot uit Utrecht:

"De droom om mijn woning energieneutraal te maken werd eindelijk werkelijkheid. HomeQgo had veel technische kennis en hielp mij goed bij het uitdenken van het plan. Heel fijn en overzichtelijk om alles op één plek geregeld te hebben."

Familie Jacobs uit Tilburg:

"Ons huis was aan een upgrade toe. Ik wilde mijn gasverbruik verminderen en HomeQgo adviseerde mij om mijn muren te isoleren. Wat een makkelijk en snel proces!"

Familie de Vries uit Lisse:

"Na de aankoop van mijn huis wilde ik het gelijk verduurzamen. Door het advies van HomeQgo kon ik snel en gemakkelijk een keus maken waar te beginnen; het isoleren van mijn woning. De klantenservice van HomeQgo was erg behulpzaam en hebben mij goed geadviseerd. Ik ben erg blij met het resultaat!"

Familie de Jansen uit Groningen:

"Het advies van HomeQgo neemt verschillende verbeteringen op en zet op een rijtje wat de meest efficiënte investering is. Super!"

Familie Yilmaz uit Den Haag:

"Goede service en aanbod!"

Familie Bakker uit Etten-Leur:

"Ik wilde energieneutraal wonen. Maar dat bleek een te grote stap voor mij. Daarom nu eerst lagetemperatuurverwarming en over een paar jaar een warmtepomp. HomeQgo maakte dit goed inzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen."

Familie Jonker uit Enschede:

"Super service en snelle levering."

Familie Vink uit Sneek:

"Erg goed dat er zonnepanelen konden worden geplaatst zonder dat er iemand voor een check hoefde langs te komen. Alles kon digitaal worden gemeten en gecheckt, zodat ik niet overbodig lang thuis hoefde te blijven voor de plaatsing."