Verwarming

Lager verbruik, hoger comfort

met duurzame verwarming via HomeQgo

Maak je woning klaar voor de toekomst


Duurzame verwarming verhoogt je comfort. Daarbij is het belangrijk om te besparen op gas, omdat de brandstoffen opraken en de gasprijs steeds hoger wordt. Daarom zullen de traditionele cv-ketels stap voor stap uit de Nederlandse huishoudens verdwijnen. Door op een duurzame manier te verwarmen, kun je volledig gasvrij wonen of bespaar je direct een groot deel van je gasverbruik.


Hier vind je een overzicht van de beste oplossingen voor het duurzaam verwarmen van je huis. Wil je weten wat de slimste oplossing is? Start met de scan voor een gratis advies!

Warmtepomp


Een warmtepomp bestaat uit twee delen: een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit onttrekt energie uit de buitenlucht. Deze energie wordt door de warmtepomp omgezet naar bruikbare warmte. HomeQgo biedt hybride warmtepompen aan, die samenwerken met de cv-ketel om het water te verwarmen.

Een warmtepomp is een grote investering. Voordat je een warmtepomp aanschaft, is het belangrijk dat de woning goed geïsoleerd is en dat je lagetemperatuurverwarming als hoofdverwarming hebt. Isolatie is belangrijk omdat er zo minder warmte verloren gaat en het vermogen van de warmtepomp hierdoor lager kan zijn. Lagetemperatuurverwarming is een vereiste voor een efficiënte werking van de warmtepomp.

Voor- en nadelen warmtepomp:

 • Interessant in combinatie met zonnepanelen
 • Subsidiemogelijkheden
 • Hogere woningwaarde
 • Er zijn buitenunits die geluid maken
 • Lagetemperatuurverwarming, zoals vloerverwarming of lagetemperatuurradiatoren nodig

Het HomeQgo proces

Met de HomeQgo scan zie je eenvoudig of jouw woning geschikt is voor een warmtepomp. De indicatieve investering, besparing en terugverdientijd worden direct getoond.

Op basis van je wensen worden er één of meerdere offertes naar je gestuurd. Deze kun je vergelijken. De HomeQgo adviseur helpt je bij het maken van de keuze.

Als je de offerte accepteert word je gebeld door een gecertificeerde installateur voor een afspraak voor een nacontrole. Hierbij wordt de bouwkundige staat van je woning gecheckt. Als alles in orde is, wordt er een afspraak gemaakt voor de installatie. We doen de installatie niet zelf, omdat we dit liever overlaten aan de experts. HomeQgo heeft hiervoor een samenwerking met ST/Warmte. De installatie duurt maar een halve dag!


HR-ketel


Een HR-ketel is schoner en zuiniger dan een gewone cv-ketel. Het verschil is dat er minder warmte via de schoorsteen verloren gaat en dat de warmte efficiënter wordt gebruikt.

Hierdoor verbruikt een HR-ketel bijna een kwart minder energie. Daarnaast is de uitstoot van CO₂ en stikstofdioxide lager wat ten goede komt aan het milieu.

Het is verstandig om ketels ouder dan 10 jaar te vervangen, vanwege het hoge verbruik van de oude ketel. HR-ketels kunnen nog toekomstbestendiger worden ingezet door ze in combinatie met hybride warmtepompen de woning te laten verwarmen.

Voor- en nadelen HR-ketel:

 • Bespaart op de stookkosten
 • Relatief kleine investering
 • Mogelijk tot uitbreiding met hybride warmtepomp
 • Niet ingesteld op een gasloze toekomst

Het HomeQgo proces

Met de HomeQgo scan zie je eenvoudig welke HR-ketel geschikt is voor jouw woning. De indicatieve investering, besparing en terugverdientijd worden direct getoond.

Op basis van je wensen worden er één of meerdere offertes naar je gestuurd. Deze kun je vergelijken. De HomeQgo adviseur helpt je bij het maken van de keuze.

Als je de offerte accepteert word je gebeld door een gecertificeerde installateur voor een afspraak voor een nacontrole. Hierbij wordt de bouwkundige staat van je woning gecheckt. Als alles in orde is, wordt er een afspraak gemaakt voor de installatie. We doen de installatie niet zelf, omdat we dit liever overlaten aan de experts. HomeQgo heeft hiervoor een samenwerking met Feiken. De installatie duurt maar enkele uren!


Lage­temperatuur­radiatoren


Lagetemperatuurradiatoren gebruiken 90% minder water dan normale radiatoren en hoeven minder onderdelen van zichzelf op te warmen. Hierdoor worden de radiatoren sneller warm, kan er een lagere watertemperatuur gebruikt worden en wordt 5 tot 15% minder energie verbruikt. Omdat deze radiatoren met een lagere temperatuur verwarmen zijn ze ook geschikt voor warmtepompen en daardoor erg geschikt voor een gasloze woning.


Voor- en nadelen lagetemperatuurradiatoren:

 • Lager gasverbruik
 • Geschikt in samenwerking met een warmtepomp
 • 30 jaar garantie
 • Hogere woningwaarde
 • Lange terugverdientijd

Het HomeQgo proces

Met de HomeQgo scan zie je eenvoudig hoeveel en welke radiatoren geschikt zijn voor jouw woning. De indicatieve investering, besparing en terugverdientijd worden direct getoond.

Op basis van je wensen worden er één of meerdere offertes naar je gestuurd. Deze kun je vergelijken. De HomeQgo adviseur helpt je bij het maken van jouw keuze.

Als je de offerte accepteert word je gebeld door de installateur voor een afspraak voor een nacontrole. Hierbij wordt de bouwkundige staat van je woning nog een keer gecheckt. Als alles in orde is, wordt er een afspraak gemaakt voor de installatie. We doen de installatie niet zelf, omdat we dit liever overlaten aan de experts. HomeQgo heeft hiervoor een samenwerking met Jaga.


Vloerverwarming


Bij vloerverwarming wordt de woning verwarmd door buizen die in de vloer geplaatst worden. Dit kan door een extra betonlaag te plaatsen of door groeven in de huidige betonvloer te frezen. Hierdoor is de vloer altijd comfortabel warm en heb je geen radiatoren meer in het zicht.

Voor- en nadelen vloerverwarming:

 • Verwarming buiten het zicht
 • Meer wooncomfort door een warmere vloer
 • Geschikt voor warmtepompen
 • Lager gehalte huisstofmijt in de lucht
 • Hogere woningwaarde
 • Installatie duurt een aantal dagen
 • De woning moet leeggehaald worden voor de installatie
 • Minder geschikt in combinatie met tapijt

Het HomeQgo proces

Met de HomeQgo scan zie je eenvoudig hoe groot de impact van vloerverwarming op jouw woning is. De indicatieve investering, besparing en terugverdientijd worden direct getoond.

Op basis van je wensen worden er één of meerdere offertes naar je gestuurd. Deze kun je vergelijken. De HomeQgo adviseur helpt je bij het maken van de keuze.

Als je de offerte accepteert word je gebeld door een gecertificeerde installateur voor een afspraak voor een nacontrole. Hierbij wordt de bouwkundige staat van je woning gecheckt. Als alles in orde is, wordt er een afspraak gemaakt voor de installatie. We doen de installatie niet zelf, omdat we dit liever overlaten aan de experts. HomeQgo heeft hiervoor een samenwerking met Triple A. De installatie duurt een paar dagen.

Hoe werkt HomeQgo?

 • 1

  Start de scan Op basis van je adres tonen wij je woningkenmerken en situatie. Deze hoef je alleen te controleren!

 • 2

  Online berekening van de besparing Met onze innovatieve, intelligente adviestool geven wij gericht advies voor de verduurzaming van je woning.

 • 3

  Persoonlijk advies Wij tonen of je moet beginnen bij isolatie, duurzame verwarming of zonne-energie. Mét een overzicht van o.a. investeringsprijs, subsidies en besparingen.

 • 4

  Ontvang de offertes Na de offerte aanvraag in de scan belt je HomeQgo adviseur. Hij bespreekt de aanvraag en adviseert de beste maatregelen.

 • 5

  Installatie en nazorg Een gecertificeerde installateur doet een nacontrole van je huis en installeert de maatregelen.

Start de scan voor
gratis advies

Ontdek in 2 minuten de slimste
verbeteringen aan jouw huis.

Al 185.399 mensen gingen je voor
Al 185.399 mensen gingen je voor
Start nu de gratis scan
Zo werkt de scan

Reviews

Familie Donkersloot uit Utrecht:

"De droom om mijn woning energieneutraal te maken werd eindelijk werkelijkheid. HomeQgo had veel technische kennis en hielp mij goed bij het uitdenken van het plan. Heel fijn en overzichtelijk om alles op één plek geregeld te hebben."

Familie Jacobs uit Tilburg:

"Ons huis was aan een upgrade toe. Ik wilde mijn gasverbruik verminderen en HomeQgo adviseerde mij om mijn muren te isoleren. Wat een makkelijk en snel proces!"

Familie de Vries uit Lisse:

"Na de aankoop van mijn huis wilde ik het gelijk verduurzamen. Door het advies van HomeQgo kon ik snel en gemakkelijk een keus maken waar te beginnen; het isoleren van mijn woning. De klantenservice van HomeQgo was erg behulpzaam en hebben mij goed geadviseerd. Ik ben erg blij met het resultaat!"

Familie de Jansen uit Groningen:

"Het advies van HomeQgo neemt verschillende verbeteringen op en zet op een rijtje wat de meest efficiënte investering is. Super!"

Familie Yilmaz uit Den Haag:

"Goede service en aanbod!"

Familie Bakker uit Etten-Leur:

"Ik wilde energieneutraal wonen. Maar dat bleek een te grote stap voor mij. Daarom nu eerst lagetemperatuurverwarming en over een paar jaar een warmtepomp. HomeQgo maakte dit goed inzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen."

Familie Jonker uit Enschede:

"Super service en snelle levering."

Familie Vink uit Sneek:

"Erg goed dat er zonnepanelen konden worden geplaatst zonder dat er iemand voor een check hoefde langs te komen. Alles kon digitaal worden gemeten en gecheckt, zodat ik niet overbodig lang thuis hoefde te blijven voor de plaatsing."