Subsidies


De overheid stelt diverse subsidies ter beschikking voor het verduurzamen van je woning. De beschikbare subsidies kunnen soms snel wisselen en voor elke subsidie gelden andere regels. Daarom is het fijn dat HomeQgo altijd de actuele subsidies meeneemt in je persoonlijke energieadvies.


Subsidie warmtepomp
Bij de aanschaf en installatie van een warmtepomp kun je subsidie krijgen. Kijk voor meer informatie op de website van de RVO.

Subsidie zonneboiler
Bij de aanschaf en installatie van een zonneboiler kun je subsidie krijgen. Kijk voor meer informatie op de website van de RVO.

Subsidie woningisolatie
Subsidie voor woningisolatie is op dit moment voor eigenaar-bewoners uitgeput. Meer informatie hierover vind je in dit artikel van RVO.nl.

Subsidie zonnepanelen
Op de aanschaf en installatie van zonnepanelen kun je de btw terugvragen. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal.

Voor elke subsidie gelden andere regels. Er zijn soms ook lokale regelingen, meer informatie hierover kun je vinden op de website van je gemeente of bij de EnergieSubsidiewijzer.


Financiering via de hypotheek


Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek kan het interessant zijn om je woning meteen te verduurzamen.

Dat hoeft niet ten koste te gaan van de beschikbare financiële ruimte voor de aanschaf van de woning of andere bouwkundige aanpassingen: immers is de hypotheek momenteel wettelijk gemaximaliseerd op 100% van de koopsom. Echter mag je tot €9.000,- extra lenen wanneer je dit gebruikt voor energiebesparende maatregelen aan je woning. Indien dit leidt tot een 'nul op de meter' woning kun je tot €25.000,- extra lenen. Voor deze regelingen gelden specifieke voorwaarden.

De kosten, zeker na hypotheekrenteaftrek van de additionele lening, kunnen al lager zijn dan de besparing op de maandelijkse energierekening. En vaak wordt je woning meer waard door de aangebrachte investeringen.

Als je een doorlopende hypotheek hebt is het vaak minder interessant om een aangepaste of additionele hypotheek af te sluiten om te investeren in energiezuinige maatregelen. De kosten die hierbij komen kijken zijn in dat geval vaak te hoog.

Bespreek je situatie en mogelijkheden met je hypotheekadviseur of via bijbouwe.nl.


Financiering via een separate lening


Het Nationaal Energiebespaarfonds is een initiatief van de overheid. Dit biedt een laagdrempelige lening aan aan particuliere huiseigenaren en vereniging van eigenaren om de woning te verduurzamen.

Zie voor meer info www.energiebespaarlening.nl of leer meer over financieringsopties bij ING.

Start de scan voor
gratis advies

Ontdek in 2 minuten de slimste
verbeteringen aan jouw huis.

Al 152.108 mensen gingen je voor
Al 152.108 mensen gingen je voor
Start nu de gratis scan
Zo werkt de scan