« Naar het nieuwsoverzicht

Zo scannen wij jouw huis online

Als je wel eens in onze huisscan bent geweest, zal je je misschien hebben verbaasd over de hoeveelheid informatie die wij al voor je hebben uitgezocht. We leggen je graag uit hoe we daar aan komen en wat we met de informatie doen.

 

De slimme scan

In Nederland is behoorlijk veel informatie over woningen openbaar. Zo kun je bijvoorbeeld in het kadaster zien waar je woning precies ligt, wat het woonoppervlak en het bouwjaar is. En in het energielabel register kunnen we het energielabel inzien. Wij hebben in onze scan een koppeling gemaakt met die openbare data, zodat jij niet zelf op zoek hoeft en veel gemakkelijker een advies kunt opvragen.

In de huisscan kun je, als we genoeg informatie beschikbaar hebben, ook een 3D-model van je woning vinden. Deze hebben we ook gemaakt met openbare gegevens afkomstig van kaarten die de overheid beschikbaar stelt. Deze kaarten zijn beschikbaar van heel Nederland en worden door verschillende instanties gebruikt om Nederland in kaart te brengen. Voor het energieadvies is dit ook belangrijk om te gebruiken, omdat wij dan een 3D-model van je woning kunnen genereren.

Het in kaart brengen van je woning is bijvoorbeeld ontzettend belangrijk voor het adviseren over zonnepanelen. Doordat we een 3D-model hebben opgemaakt, weten we de maten van je dak, de oriëntatie en kunnen we de omgeving van de woning analyseren. Zo weten we of er bomen in de buurt staan die ervoor zorgen dat er minder zon op je dak schijnt. Met deze slimme scan kunnen we effectief adviseren over het dakvlak waar je het best zonnepanelen kunt plaatsen en een indicatie geven over de opwek en terugverdientijd.

Offertes opmaken met satellietbeelden

Als je offertes aanvraagt, gaat een van onze energieadviseurs aan de slag. Hij of zij bekijkt je woning aan de hand van al die openbare gegevens en satellietbeelden. Vervolgens controleren we wat je hebt ingevuld en eventueel aangepast in de huisscan. Soms bellen we dan nog even indien het product wat gecompliceerder lijkt. Binnen 2 werkdagen ontvang je onze offerte!

Wil je weten wat jij kan doen om energie te besparen?
Al 123.009 mensen gingen je voorGerelateerde artikelen

Combineer je zonnepanelen met deze nieuwe zonneboiler

Zonneboilers zijn doorgaans groter dan zonnepanelen, waardoor het plaatsen soms lastig is als je als je al een aantal zonnepanelen op je dak hebt. HRsolar biedt een oplossing!

Lees verder

Is je cv-ketel aan vervanging toe?

Veel apparaten blijf je gebruiken totdat ze stuk gaan. Toch is dat economisch en milieutechnisch gezien niet altijd de beste keus. Neem cv-ketels, die zijn de afgelopen tien jaar v

Lees verder

Het verschil tussen de Split en Monoblock warmtepomp buitenunits van Nefit

Nefit is al jarenlang de bekendste partij op het gebied van cv-ketels en HR-ketels. Sinds een paar jaar verkopen zij ook de duurzame vervanger: de warmtepomp. De twee buitenunits

Lees verder