« Naar het nieuwsoverzicht

Zo scannen wij jouw huis online

Als je wel eens in onze huisscan bent geweest, zal je je misschien hebben verbaasd over de hoeveelheid informatie die wij al voor je hebben uitgezocht. We leggen je graag uit hoe we daar aan komen en wat we met de informatie doen.

 

De slimme scan

In Nederland is behoorlijk veel informatie over woningen openbaar. Zo kun je bijvoorbeeld in het kadaster zien waar je woning precies ligt, wat het woonoppervlak en het bouwjaar is. En in het energielabel register kunnen we het energielabel inzien. Wij hebben in onze scan een koppeling gemaakt met die openbare data, zodat jij niet zelf op zoek hoeft en veel gemakkelijker een advies kunt opvragen.

In de huisscan kun je, als we genoeg informatie beschikbaar hebben, ook een 3D-model van je woning vinden. Deze hebben we ook gemaakt met openbare gegevens afkomstig van kaarten die de overheid beschikbaar stelt. Deze kaarten zijn beschikbaar van heel Nederland en worden door verschillende instanties gebruikt om Nederland in kaart te brengen. Voor het energieadvies is dit ook belangrijk, omdat we met dit 3D-model een beter advies kunnen berekenen.

Het in kaart brengen van je woning is bijvoorbeeld ontzettend belangrijk voor het adviseren over zonnepanelen. Doordat we een 3D-model hebben opgemaakt, weten we de maten van je dak, de oriëntatie en kunnen we de omgeving van de woning analyseren. Zo weten we of er bomen in de buurt staan die ervoor zorgen dat er minder zon op je dak schijnt. Met deze slimme scan kunnen we effectief adviseren over het dakvlak waar je het best zonnepanelen kunt plaatsen en een indicatie geven over de opwek en terugverdientijd.

Offertes opmaken met satellietbeelden

Als je offertes aanvraagt, gaat een van onze energieadviseurs aan de slag. Hij of zij bekijkt je woning aan de hand van al die openbare gegevens en satellietbeelden. Vervolgens controleren we wat je hebt ingevuld en eventueel aangepast in de huisscan. Soms bellen we dan nog even indien het product wat gecompliceerder lijkt. Binnen 2 werkdagen ontvang je onze offerte!

Wil je weten wat jij kan doen om energie te besparen?
Al 123.009 mensen gingen je voorGerelateerde artikelen

Validated by ISSO-certificaat voor het HomeQgo advies

Het is feest! De berekening achter HomeQgo heeft het Validated by ISSO-certificaat. Dit betekent dat we eerlijk, betrouwbaar en professioneel te werk gaan.

Lees verder

Zo vraag je de btw voor zonnepanelen terug

Op de aanschaf en installatie van zonnepanelen kun je de btw terugvragen bij de Belastingdienst. De btw-teruggave kunnen wij voor je doen, maar kun je ook zelf uitvoeren...

Lees verder

Combineer je zonnepanelen met deze nieuwe zonneboiler

Zonneboilers zijn doorgaans groter dan zonnepanelen, waardoor het plaatsen soms lastig is als je als je al een aantal zonnepanelen op je dak hebt. HRsolar biedt een oplossing!

Lees verder