« Naar het nieuwsoverzicht

Zo maak je je nieuwe koopwoning efficiënt duurzaam

Heb je een woning op het oog? Of zit je in de koop van een woning? Gefeliciteerd! Wij geven je graag een aantal tips, zodat je je woning efficiënt kunt verduurzamen.

 

Bepaal je woondoelen

Wil je binnen een paar jaar van het gas af, energieneutraal leven of gewoon zo veel mogelijk besparen op je maandlasten? Dat is goed om rekening om te bedenken bij de koop van je woning. Af je van het gas af wilt, zal je je huis waarschijnlijk stap voor stap geschikt willen maken voor een warmtepomp. Het is handig om dan nu al vloerverwarming aan te laten leggen. Je huis is tenslotte nog leeg!

Ga je je vloer vervangen? Of je zolder laten stuken? Dan is het ontzettend efficiënt om nu vloerverwarming of dakisolatie te laten installeren. Dit kost vaak maar een beetje extra.

6% extra hypotheek

Tegenwoordig kun je maximaal 100% van de woningwaarde lenen voor je hypotheek. Alle kosten die buiten je hypotheeklening vallen moet je dus helemaal zelf betalen. Bijvoorbeeld met spaargeld of een schenking.

Als je kunt aantonen dat je energiebesparende maatregelen gaat aanschaffen, kan je echter tot wel 106% van je woningwaarde lenen in je hypotheek. Deze extra 6% moet je dan wel volledig investeren in het energiezuiniger maken van je huis. En je financiële situatie moet wel sterk genoeg zijn om deze hogere hypotheek te kunnen dragen.

Wil je weten wat jij kan doen om energie te besparen?
Al 123.009 mensen gingen je voor

Vraag een duurzaamheidsadvies op

Bouwdepots en hypotheken worden vaak opgebouwd op basis van verkeerde uitgangspunten. Daarom is het goed om energieadviseurs te laten kijken naar de situatie van je woning en daarmee een slim duurzaamheidsplan op te maken. Vraag bijvoorbeeld een gratis adviesgesprek op bij een van onze energieadviseurs! Je kunt een afspraak maken via Whatsapp, de chat of telefonisch via 085 – 30 30 885.

Begin met de lastige producten

Zonnepanelen of spouwmuurisolatie kun je elk moment doen, maar voor een aantal andere producten moet je je hele huis leeghalen. Deze producten kun je dan ook het best direct na de koop van je huis laten installeren. Wil je gratis een persoonlijke prijsindicatie ontvangen voor jouw woning? Vraag dan zo snel mogelijk offertes aan!

Besparen FinancieelGerelateerde artikelen

Is je cv-ketel aan vervanging toe?

Veel apparaten blijf je gebruiken totdat ze stuk gaan. Toch is dat economisch en milieutechnisch gezien niet altijd de beste keus. Neem cv-ketels, die zijn de afgelopen tien jaar v

Lees verder

Zo scannen wij jouw huis online

Als je wel eens in onze huisscan bent geweest, zal je je misschien hebben verbaasd over de hoeveelheid informatie die wij al voor je hebben uitgezocht. We leggen je graag uit hoe..

Lees verder

Het verschil tussen de Split en Monoblock warmtepomp buitenunits van Nefit

Nefit is al jarenlang de bekendste partij op het gebied van cv-ketels en HR-ketels. Sinds een paar jaar verkopen zij ook de duurzame vervanger: de warmtepomp. De twee buitenunits

Lees verder