« Naar het nieuwsoverzicht

Waar moet je op letten bij de aanschaf van je zonnepanelen?

Is je dak geschikt voor zonnepanelen? Gefeliciteerd! Dat gaat je veel besparen. Nu komt het kiezen van de juiste zonnepanelen en de beste partij om ze te installeren. Er is veel aanbod, waardoor dat best even kan duren. Masha, een van onze energieadviseurs, helpt je graag met wat tips!

 

Kwaliteit van de panelen

Bij het kiezen van  zonnepanelen moet je niet kijken naar de prijs, maar naar de prijs per Wattpiek. Elk zonnepaneel heeft een andere capaciteit. De een wekt 275 Wattpiek (ook wel Wp) op, de ander 325. Het is dan ook niet gek als je bij een aanbieder veel meer betaald voor 10 zonnepanelen dan de ander.

Zijn de zonnepanelen schaduw bestendig?

Valt er soms schaduw op een deel van jouw dak? Dan kan het belangrijk zijn dat je schaduw bestendige zonnepanelen hebt. Op elk paneel zit dan een kleine optimizer, die ervoor zorgt dat de schaduw niet de opwek van de andere panelen beïnvloedt. Vraag bij je aanbieder of ze hier rekening mee hebben gehouden en wat voor panelen zij voor jou hebben gekozen. 

Benieuwd wat voor zonnepanelen wij aanbieden? Dat zijn deze!

Capaciteit: 320 Wattpiek
Prijs per Wattpiek: € 1,16
Schaduw bestendig: Nee

Capaciteit: 320 Wattpiek
Prijs per Wattpiek: € 1,31
Schaduw bestendig: Ja

Capaciteit: 350 Wattpiek
Prijs per Wattpiek: € 1,24
Schaduw bestendig: Ja

Is het legplan gedegen?

Tegenwoordig worden de meeste zonnepanelen online ingemeten. Dat is prima, want met satellietbeelden kunnen de kleinste details te zien zijn. Echter is het wel belangrijk om kritisch te zijn op het legplan. Zit er verschil tussen de aanbieders? Vraag waarom ze het niet op de andere manier hebben aangepakt. 

Heb je een vrijstaande of hoekwoning? Dan is het bijvoorbeeld belangrijk dat de panelen niet te dicht op de rand van het dak geplaatst worden. Anders kunnen ze wind vangen en beschadigd raken.

Veel succes met je keuze. Heb je nog een vraag voor Masha of een van onze andere energieadviseurs? Dat kan via de chat, telefonisch op 085 30 30 885 of whatsapp!

Wil je weten wat jij kan doen om energie te besparen?
Al 123.009 mensen gingen je voor
ZonnepanelenGerelateerde artikelen

Validated by ISSO-certificaat voor het HomeQgo advies

Het is feest! De berekening achter HomeQgo heeft het Validated by ISSO-certificaat. Dit betekent dat we eerlijk, betrouwbaar en professioneel te werk gaan.

Lees verder

Zo vraag je de btw voor zonnepanelen terug

Op de aanschaf en installatie van zonnepanelen kun je de btw terugvragen bij de Belastingdienst. De btw-teruggave kunnen wij voor je doen, maar kun je ook zelf uitvoeren...

Lees verder

Combineer je zonnepanelen met deze nieuwe zonneboiler

Zonneboilers zijn doorgaans groter dan zonnepanelen, waardoor het plaatsen soms lastig is als je als je al een aantal zonnepanelen op je dak hebt. HRsolar biedt een oplossing!

Lees verder