« Naar het nieuwsoverzicht

Het verschil tussen de Split en Monoblock warmtepomp buitenunits van Nefit

Nefit is al jarenlang de bekendste partij op het gebied van cv-ketels en HR-ketels. Sinds een paar jaar verkopen zij ook de duurzame vervanger: de warmtepomp. Hier hebben zij een reeks voor ontwikkeld met volledig elektrische en hybride warmtepompen. Omdat de warmtepompen energie halen uit de buitenlucht, heb je een buitenunit nodig. Hiervoor zijn twee verschillende opties, die we in dit artikel naast elkaar leggen.

 

Nefit EnviLine lucht/water warmtepomp

De Nefit EnviLine haalt warmte uit de buitenlucht en zet dit om in bruikbare energie voor het verwarmen van je woning. Dit doet hij door middel van elektriciteit, wat duurzaam kan worden opgewekt met zonnepanelen. Extra voordeel: op warme dagen kan hij, in combinatie met een geschikt vloerverwarmingssysteem, je huis koelen!

Nefit enviline split warmtepomp
Split buitenunit

Heb je beperkt ruimte of budget beschikbaar? Dan is de Split waarschijnlijk een goede optie! Deze heeft alle benodigdheden om een gemiddeld huishouden comfortabel warm te krijgen. Doordat deze buitenunit klein is, kun je hem aan de muur hangen of op een laag dak zetten.

Als je een offerte aanvraagt voor een warmtepomp, berekenen we gratis en vrijblijvend of jouw woning geschikt is voor de Split buitenunit. Dit doen we door o.a. de grootte van je woning, isolatiewaarden, je woondoelen- en wensen naast elkaar te leggen. Je kunt offertes aanvragen via de huisscan.

Specificaties:

Benodigde ruimte voor de buitenunit: 83 x 95 x 33 cm (h x b x d)
Geluid: 52 dB
Verwarmt tot: 55 °C
Energielabel: A+
Prijs van een warmtepomp met Split buitenunit: vanaf €3.360 inclusief installatie

Wil je weten wat jij kan doen om energie te besparen?
Al 123.009 mensen gingen je voor

nefit enviline monoblock warmtepomp
Monoblock buitenunit

Het verschil tussen de twee warmtepompen zit vooral in het vermogen. Als je een groot huis of gezin hebt, heb je net wat meer kracht nodig om het water comfortabel warm te krijgen. Daarnaast is de Monoblock ook stiller en efficiënter. Hij kost wel iets meer dan de Split, maar hij levert wel meer comfort op. Tot slot is de installatie van de Monoblock iets makkelijker, doordat er niet met F-gassen hoeft te worden gewerkt. Daardoor zijn meer installateurs bevoegd om te installeren en heb je kans op een kortere wachttijd.

Specificaties:

Benodigde ruimte voor de buitenunit: 137 x 93 x 44 cm (h x b x d)
Geluid: 40 dB
Verwarmt tot: 62 °C
Energielabel: A++
Prijs van een warmtepomp met Monoblock buitenunit: vanaf €6.620 inclusief installatie

Vraag een offerte aan zodat een van onze energieadviseurs gratis en vrijblijvend een geschikte warmtepomp voor je kan uitkiezen op basis van jouw woonwensen! Je vindt meer over warmtepompen in onze andere artikelen. Voor meer informatie over de beschikbare subsidies kun je even kijken op onze subsidie pagina.

WarmtepompGerelateerde artikelen

Validated by ISSO-certificaat voor het HomeQgo advies

Het is feest! De berekening achter HomeQgo heeft het Validated by ISSO-certificaat. Dit betekent dat we eerlijk, betrouwbaar en professioneel te werk gaan.

Lees verder

Zo vraag je de btw voor zonnepanelen terug

Op de aanschaf en installatie van zonnepanelen kun je de btw terugvragen bij de Belastingdienst. De btw-teruggave kunnen wij voor je doen, maar kun je ook zelf uitvoeren...

Lees verder

Combineer je zonnepanelen met deze nieuwe zonneboiler

Zonneboilers zijn doorgaans groter dan zonnepanelen, waardoor het plaatsen soms lastig is als je als je al een aantal zonnepanelen op je dak hebt. HRsolar biedt een oplossing!

Lees verder