« Naar het nieuwsoverzicht

Validated by ISSO-certificaat voor het HomeQgo advies

Het is feest! Op vrijdag 1 mei 2020, heeft de rekenmethode achter het advies van HomeQgo het Validated by ISSO-certificaat gekregen. Hoewel wij al 100% achter de betrouwbaarheid van ons advies stonden, kunnen we dit nu ook officieel met jou delen.

Wat is het Validated by ISSO-certificaat?

Om dat goed uit te leggen, kijken we eerst even naar wat we bij HomeQgo doen:
We verzamelen allerlei openbare gegevens over je woning en combineren dit met bouwkundige en technische kennis, waarna we ook nog een aantal vragen aan jou, als woningeigenaar, stellen. Met al deze gegevens maken wij een berekening, waarmee we jou een persoonlijk verduurzaam advies kunnen geven.

ISSO is een open kennisclub voor de bouw- en installatietechniek. Op ons verzoek hebben zij een controle uitgevoerd op deze rekenmethode die op ISSO-kennis gebaseerd is. Ze hebben gekeken of de berekening betrouwbaar is en of wij als adviserende en verkopende organisatie onafhankelijk en eerlijk te werk gaan. Dit doen ze elk jaar, zodat het certificaat up to date blijft.

Hoe betrouwbaar is het advies nu?

Het Validated by ISSO-certificaat garandeert dat de rekenmethode aan de ISSO-richtlijnen voldoet. Ze hebben gekeken naar de betrouwbaarheid van de kosten en de vergelijking van de producten. Of we rekening houden met warmteverliezen in de woning door ventilatie en of we het gebruik van een (stort)douche wel meenemen. We berekenen de terugverdientijden niet op basis van perfecte omstandigheden, maar op realistische situaties. Zo houden we rekening met o.a. energieverlies, schaduw en naaste buren.

Van a tot z, proberen we ons advies aan te sluiten op jouw daadwerkelijke situatie. En het Validated by ISSO-certificaat bevestigt dat. Benieuwd wat we over jouw woning kunnen zeggen? Ontdek het in de huisscan!

Wil je weten wat jij kan doen om energie te besparen?
Al 123.009 mensen gingen je voor

Heb je vragen over het ISSO-certificaat of wil je meer weten over de certificering of ons advies. Stel onze adviseurs gerust een vraag!

Bron: https://homeqgo.nlGerelateerde artikelen

Zo vraag je de btw voor zonnepanelen terug

Op de aanschaf en installatie van zonnepanelen kun je de btw terugvragen bij de Belastingdienst. De btw-teruggave kunnen wij voor je doen, maar kun je ook zelf uitvoeren...

Lees verder

Combineer je zonnepanelen met deze nieuwe zonneboiler

Zonneboilers zijn doorgaans groter dan zonnepanelen, waardoor het plaatsen soms lastig is als je als je al een aantal zonnepanelen op je dak hebt. HRsolar biedt een oplossing!

Lees verder

Is je cv-ketel aan vervanging toe?

Veel apparaten blijf je gebruiken totdat ze stuk gaan. Toch is dat economisch en milieutechnisch gezien niet altijd de beste keus. Neem cv-ketels, die zijn de afgelopen tien jaar..

Lees verder