« Naar het nieuwsoverzicht

Hoe staat het met de subsidie voor warmtepompen en zonneboilers (2019)?

Je kunt bij het aanschaffen van warmtepompen gebruik maken van een subsidie. Dit is de ISDE subsidie, Investeringssubsidie Duurzame Energie. In 2018 zijn er bijna 34.000 aanvragen gedaan, voor een bedrag van €108 miljoen. Dit terwijl er maar 100 miljoen euro was vrijgegeven. Hoeveel subsidie is er beschikbaar voor 2019?

 

Subsidieaanvragen in 2018 en 2019

Lange tijd liet het zich aanzien dat de subsidieregeling in 2018 niet uitgeput zou raken. Begin december 2018 was er nog 12,3 miljoen euro beschikbaar, maar door enorm veel aanvragen in deze laatste maand, is het openstaande budget toch met 8 miljoen euro overschreden.  Minister van Economische Zaken en Klimaat heeft er begin 2019 toch voor gezorgd dat het budget met 8 miljoen euro werd verhoogd, waardoor iedereen zijn vergoeding kon krijgen.

Wanneer is de pot naar verwachting op?

Om een inschatting te kunnen maken wanneer de subsidiepot op zal raken, is het slim om te kijken naar de groei in 2018. Hierin is te zien dat er vooral in de laatste maanden steeds meer subsidies zijn aangevraagd. In januari 2019 is er dan ook 2,2 miljoen meer verstrekt. Desondanks kun je de aankomende maanden rustig je subsidies aanvragen, er is namelijk ook een budget voor 100 miljoen euro beschikbaar gesteld voor 2019. Houd er echter wel rekening mee, dat de laatste maanden van 2019 de subsidie op kan raken.

Hoeveel subsidie is er van januari 2018 tm 2019 uitbetaald? - HomeQgo

Als het budget op is op het moment dat je je aanvraag doet, krijg je daar een brief over. Je moet dan wachten tot 2020. Je hebt dan 12 maanden de tijd om het verzoek opnieuw te doen.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

HomeQgo berekent in de gratis huisscan welke warmtepomp het beste is voor jouw woning. We berekenen niet alleen het type, maar laten ook gelijk zien hoe groot de investering, besparing, terugverdientijd en subsidie is. Dat is wel zo makkelijk!

Wil je weten wat jij kan doen om energie te besparen?
Al 123.009 mensen gingen je voor

Stappenplan voor de subsidieaanvraag

Er zijn verschillende partijen die een subsidieaanvraag voor je kunnen doen, maar dit kun je ook makkelijk zelf. De RVO legt stap voor stap uit hoe je in aanmerking komt voor de ISDE subsidie.

FinancieelGerelateerde artikelen

Hoe werkt een warmtepomp?

Wil je binnenkort een warmtepomp laten plaatsen, maar wil je graag weten hoe deze werkt? Hiervoor is een beetje technische kennis nodig. Het proces bestaat uit 4 stappen...

Lees verder

Dit is waarom je beter een energielabel A+++ apparaat kunt kopen

Heb je een nieuwe wasmachine, droger of vaatwasser nodig? Dan kan het heel verleidelijk zijn om te kijken naar de prijs en te gaan voor energielabel A+.

Lees verder

Nadelen en fouten bij spouwmuurisolatie: waar moet je op letten?

Spouwmuurisolatie heeft tientallen voordelen, maar er kan helaas ook wat fout gaan als een aantal belangrijke aspecten over het hoofd worden gezien. Dit zijn onze tips waarmee je..

Lees verder