« Naar het nieuwsoverzicht

Spouwmuurisolatie: waarop moet je letten?

De voordelen van spouwmuurisolatie zijn groot, maar als je een aantal belangrijke aspecten over het hoofd ziet, kan er veel misgaan. Daarom is het handig om met een specialist in zee te gaan. Wij geven je wat tips waarmee je problemen kunt voorkomen.

 

Ventileer goed

Voordat spouwmuren zijn geïsoleerd, kan het vocht via de muren het huis verlaten. Dit is moeilijker als de spouwmuren zijn opgevuld. Het belangrijkste waarmee je rekening moet houden: ventileer goed. Doe je dat onvoldoende, dan kan het vocht dat sowieso tijdens het dagelijks leven ontstaat – zoals door te koken, te douchen en te slapen – niet weg en  ontstaat schimmelvorming. Gewoon dagelijks een kwartiertje de ramen open zetten is vaak voldoende!

Mijn muur is bewerkt, wat nu?

Muren moeten ook ventileren. Bij gestuukte, geglazuurde en geschilderde buitenmuren is dit niet mogelijk: de stenen hebben dan een niet-ademende laag. Zo’n muur kun je dus niet isoleren.

Maak je huis regenbestendig

De weersinvloeden hebben invloed op het type isolatie. Als er veel wind en regen op je muren valt, zal er een vochtbestendig materiaal moeten worden gebruikt. Het kan zelfs nodig zijn om je muren eerst te impregneren. Een transparante laag wordt dan op de gevel gespoten. De muur kan daarna wel ademen en is vochtafstotend.

Wil je weten wat jij kan doen om energie te besparen?
Al 123.009 mensen gingen je voor

Vochtproblemen en ventilatieroosters

Heb je last van erg veel vocht in de kruipruimte? Dan zijn er waarschijnlijk onvoldoende ventilatieroosters geplaatst. Er zit van nature vocht in kruipruimtes, dat kan normaal gesproken via de spouw verdampen. Dat is met een geïsoleerde spouw moeilijker. Zolang er genoeg roosters aanwezig zijn, is dit geen probleem: gemiddeld vier tot zes per woning. Om deze ventilatieroosters te plaatsen, wordt net boven de grond een klein gat geboord dat schuin naar beneden de kruipruimte bereikt. Zo voer je het vocht af naar de buitenlucht.

Een gratis onlinescan, offertes én inspectie?

Het is heel belangrijk dat een specialist je spouw isoleert. Dit kan het wooncomfort echt verbeteren. Bij HomeQgo kun je daarom in de snelle spouwmuur scan een prijsindicatie opvragen, waarna je heel efficiënt een vrijblijvende, op maat gemaakte offerte aanvraagt. Hiervoor kijken we met bestaande satelliet- en straatbeelden naar je woning en nemen we de maat van je muren op met ons computerprogramma. Ben je enthousiast over de offerte? Dan komt een van onze installateurs langs om met een cameraatje in de spouwmuur te kijken om zeker te weten of  deze geschikt is voor isolatie. Zo zorgen we ervoor dat alles goed en probleemloos verloopt.

 

Lees in een van onze andere artikelen meer tips over het kiezen van topkwaliteit isolatie.

IsolerenGerelateerde artikelen

Validated by ISSO-certificaat voor het HomeQgo advies

Het is feest! De berekening achter HomeQgo heeft het Validated by ISSO-certificaat. Dit betekent dat we eerlijk, betrouwbaar en professioneel te werk gaan.

Lees verder

Zo vraag je de btw voor zonnepanelen terug

Op de aanschaf en installatie van zonnepanelen kun je de btw terugvragen bij de Belastingdienst. De btw-teruggave kunnen wij voor je doen, maar kun je ook zelf uitvoeren...

Lees verder

Combineer je zonnepanelen met deze nieuwe zonneboiler

Zonneboilers zijn doorgaans groter dan zonnepanelen, waardoor het plaatsen soms lastig is als je als je al een aantal zonnepanelen op je dak hebt. HRsolar biedt een oplossing!

Lees verder