« Naar het nieuwsoverzicht

Salderingsregeling zonnepanelen verlengd tot 2023

De eerdere berichtgeving gaf aan dat de salderingsregeling tot januari 2021 van kracht zou zijn. Minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Snel (Financiën) hebben besloten dat de salderingsregeling tot 1 januari 2023 ongewijzigd wordt voortgezet. Dit betekent dat zonnepaneeleigenaren tot 2023 de stroom die wordt opgewekt en aan het stroomnet teruggegeven, kunnen aftrekken van het eigen energieverbruik.

Wil je weten wat jij kan doen om energie te besparen?
Al 123.009 mensen gingen je voor

Vanaf 1 januari 2023 wordt de salderingsregeling geleidelijk afgebouwd. Dat wil zeggen dat het voordeel dat huishoudens en bedrijven ontvangen op hun energiebelasting – in ruil voor het terugleveren aan het net – elk jaar iets minder wordt. Dit wordt afgebouwd totdat het voordeel 0 is en dat zal in 2031 het geval zijn. De prijs van zonnepanelen blijft dalen en dat betekent dat het ook op de lange termijn rendabel is om zonder subsidie zonnepanelen aan te schaffen. Huishoudens die al hebben geïnvesteerd, of gaan investeren in zonnepanelen tijdens deze kabinetsperiode, verdienen hun zonnepanelen gemiddeld binnen zeven jaar terug. Dit is de gemiddelde terugverdientijd die het kabinet wil nastreven.

ZonnepanelenGerelateerde artikelen

Validated by ISSO-certificaat voor het HomeQgo advies

Het is feest! De berekening achter HomeQgo heeft het Validated by ISSO-certificaat. Dit betekent dat we eerlijk, betrouwbaar en professioneel te werk gaan.

Lees verder

Zo vraag je de btw voor zonnepanelen terug

Op de aanschaf en installatie van zonnepanelen kun je de btw terugvragen bij de Belastingdienst. De btw-teruggave kunnen wij voor je doen, maar kun je ook zelf uitvoeren...

Lees verder

Combineer je zonnepanelen met deze nieuwe zonneboiler

Zonneboilers zijn doorgaans groter dan zonnepanelen, waardoor het plaatsen soms lastig is als je als je al een aantal zonnepanelen op je dak hebt. HRsolar biedt een oplossing!

Lees verder