« Naar het nieuwsoverzicht

Salderingsregeling zonnepanelen verlengd tot 2023

De eerdere berichtgeving gaf aan dat de salderingsregeling tot januari 2021 van kracht zou zijn. Minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Snel (Financiën) hebben besloten dat de salderingsregeling tot 1 januari 2023 ongewijzigd wordt voortgezet. Dit betekent dat zonnepaneeleigenaren tot 2023 de stroom die wordt opgewekt en aan het stroomnet teruggegeven, kunnen aftrekken van het eigen energieverbruik.

Wil je weten wat jij kan doen om energie te besparen?
Al 123.009 mensen gingen je voor

Vanaf 1 januari 2023 wordt de salderingsregeling geleidelijk afgebouwd. Dat wil zeggen dat het voordeel dat huishoudens en bedrijven ontvangen op hun energiebelasting – in ruil voor het terugleveren aan het net – elk jaar iets minder wordt. Dit wordt afgebouwd totdat het voordeel 0 is en dat zal in 2031 het geval zijn. De prijs van zonnepanelen blijft dalen en dat betekent dat het ook op de lange termijn rendabel is om zonder subsidie zonnepanelen aan te schaffen. Huishoudens die al hebben geïnvesteerd, of gaan investeren in zonnepanelen tijdens deze kabinetsperiode, verdienen hun zonnepanelen gemiddeld binnen zeven jaar terug. Dit is de gemiddelde terugverdientijd die het kabinet wil nastreven.

ZonnepanelenGerelateerde artikelen

Hoe werkt een warmtepomp?

Wil je binnenkort een warmtepomp laten plaatsen, maar wil je graag weten hoe deze werkt? Hiervoor is een beetje technische kennis nodig. Het proces bestaat uit 4 stappen...

Lees verder

Dit is waarom je beter een energielabel A+++ apparaat kunt kopen

Heb je een nieuwe wasmachine, droger of vaatwasser nodig? Dan kan het heel verleidelijk zijn om te kijken naar de prijs en te gaan voor energielabel A+.

Lees verder

Nadelen en fouten bij spouwmuurisolatie: waar moet je op letten?

Spouwmuurisolatie heeft tientallen voordelen, maar er kan helaas ook wat fout gaan als een aantal belangrijke aspecten over het hoofd worden gezien. Dit zijn onze tips waarmee je..

Lees verder