« Naar het nieuwsoverzicht

Salderingsregeling zonnepanelen verlengd tot 2023

De eerdere berichtgeving gaf aan dat de salderingsregeling tot januari 2021 van kracht zou zijn. Minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Snel (Financiën) hebben besloten dat de salderingsregeling tot 1 januari 2023 ongewijzigd wordt voortgezet. Dit betekent dat zonnepaneeleigenaren tot 2023 de stroom die wordt opgewekt en aan het stroomnet teruggegeven, kunnen aftrekken van het eigen energieverbruik.

Wil je weten wat jij kan doen om energie te besparen?
Al 123.009 mensen gingen je voor

Vanaf 1 januari 2023 wordt de salderingsregeling geleidelijk afgebouwd. Dat wil zeggen dat het voordeel dat huishoudens en bedrijven ontvangen op hun energiebelasting – in ruil voor het terugleveren aan het net – elk jaar iets minder wordt. Dit wordt afgebouwd totdat het voordeel 0 is en dat zal in 2031 het geval zijn. De prijs van zonnepanelen blijft dalen en dat betekent dat het ook op de lange termijn rendabel is om zonder subsidie zonnepanelen aan te schaffen. Huishoudens die al hebben geïnvesteerd, of gaan investeren in zonnepanelen tijdens deze kabinetsperiode, verdienen hun zonnepanelen gemiddeld binnen zeven jaar terug. Dit is de gemiddelde terugverdientijd die het kabinet wil nastreven.

ZonnepanelenGerelateerde artikelen

Je huis energiezuiniger maken? Begin hiermee

Om duurzaamheidsdoelen te bereiken, stort het kabinet honderden miljoenen in een warmtefonds. Maar hoe kun je dit geld nou zo effectief mogelijk besteden?

Lees verder

Met deze slimme tool zie je in één oogopslag hoe je je huis duurzaam maakt

Als je van plan bent om je huis te verduurzamen, is een bezoekje van een expert tegenwoordig niet altijd meer nodig. Websites als HomeQgo geven huiseigenaren online inzicht.

Lees verder

De Hypotheker en HomeQgo willen verduurzaming woningen versnellen

Veel woningbezitters willen hun woning verduurzamen, maar het ontbreekt vaak aan de kennis over de mogelijkheden om deze energiebesparende voorzieningen te financieren.

Lees verder