« Naar het nieuwsoverzicht

Koele nachten tijdens tropische zomers? Wij geven je 10 tips

Wil je koele nachten tijdens tropische zomers? HomeQgo geeft je 10 tips die je wooncomfort aanmerkelijk zullen verbeteren.

 

1. Laat alle ramen, deuren en gordijnen overdag zo veel mogelijk dicht.
‘s Avonds of ‘s ochtends vroeg kun je die juist open zetten zodat het ook koeler wordt in huis. Zet als je ventileert ook alle binnendeuren open, zodat er een betere luchtcirculatie ontstaat.

2. Zet zo veel mogelijk elektrische apparaten uit
Of ze nou aan staan of alleen een stekker in het stopcontact hebben; ze warmen altijd op. Oude of grote apparaten verwarmen het meest. Wist je dat het voorkomen van sluipverbruik, zoals dit ook wel wordt genoemd, je € 100,- per jaar kan besparen?

3. Kook buiten of maak een frisse salade
Binnen koken zorgt voor meer warmte in huis. Een goede reden om buiten lekker te genieten van een maaltijd!

4. Gebruik een ventilator
Ventilatoren verbruiken veel minder elektriciteit dan airco’s, dat houdt je energierekening laag en werkt vaak net zo effectief. Je kunt een paar flessen water uit de vriezer in een teiltje voor de ventilator zetten. Dit zorgt ervoor dat er extra koele lucht wordt verspreid.

5. Isoleer je woning
Wordt het elk jaar weer ontzettend warm op de bovenverdieping? Dan is het een slimme zet om eenmalig te investeren in dakisolatie. Je zal het dan veel minder warm hebben en ‘s winters juist tot wel 20% besparen op je energierekening.

Spouwmuurisolatie is met een besparing van 30% in de winter de grootste verschilmaker voor je energierekening. Dit zal je niet per se merken op de bovenverdieping, maar maakt ’s zomers wel een enorm verschil in het algehele wooncomfort van je huis.

Henk-Jan: “Ik heb afgelopen winter mijn woning laten isoleren bij HomeQgo en merkte toen al direct een verschil. Ik moest mijn thermostaat een paar graden terug draaien. Maar nu het buiten zo warm is, blijft het binnen gewoon koel. Dit had ik veel eerder moeten doen!”

Wil je weten wat jij kan doen om energie te besparen?
Al 123.009 mensen gingen je voor

 

6. Koud voetenbadje
Je voeten zijn net kleine warmteregelaars. Als je je voeten weet af te koelen, dan voelt alles direct een stuk koeler aan! Vul dus een teiltje met water en ga hier in zitten met je voeten. Je sokken uitdoen kan bijvoorbeeld ook al een groot verschil maken.

7. Vloerverwarming én koeling
Vloerverwarming kennen we allemaal wel. Maar wist je dat je met hetzelfde systeem ook kunt koelen? Er wordt dan koel water door het systeem gepompt. Wil je hier meer over weten? Stel gerust je vragen aan een van onze energieadviseurs in de livechat of doe de huisscan om te kijken hoe groot de investering is.

8. Zonnepanelen zorgen voor een koelere zolder
Objecten die in de zon liggen worden warmer: het zonlicht wordt namelijk omgezet in warmte. Zonnepanelen zetten dit echter om in elektriciteit, waardoor er een stuk minder energie overblijft om het dak op te warmen. Dat is pas echt een win-winsituatie!

9. Gebruik je planten
Planten en bomen kunnen een behoorlijk verschil maken in je wooncomfort. Plaats ze bijvoorbeeld in je raam of laat ze tegen je muur opklimmen. Buiten kunnen ze een stuk schaduw voor je huis bieden.

10. Raak je nú oververhit en krijg je het niet koel?
Dan kun je altijd nog koelere plekken opzoeken, zoals een bibliotheek, supermarkt of bioscoop. En dan is er morgen weer een dag om alles uit te proberen!

Isoleren WooncomfortGerelateerde artikelen

Validated by ISSO-certificaat voor het HomeQgo advies

Het is feest! De berekening achter HomeQgo heeft het Validated by ISSO-certificaat. Dit betekent dat we eerlijk, betrouwbaar en professioneel te werk gaan.

Lees verder

Zo vraag je de btw voor zonnepanelen terug

Op de aanschaf en installatie van zonnepanelen kun je de btw terugvragen bij de Belastingdienst. De btw-teruggave kunnen wij voor je doen, maar kun je ook zelf uitvoeren...

Lees verder

Combineer je zonnepanelen met deze nieuwe zonneboiler

Zonneboilers zijn doorgaans groter dan zonnepanelen, waardoor het plaatsen soms lastig is als je als je al een aantal zonnepanelen op je dak hebt. HRsolar biedt een oplossing!

Lees verder