« Naar het nieuwsoverzicht

Met deze 5 stappen maak je jouw woning klaar voor een warmtepomp

Warmtepompen zijn regelmatig in het nieuws. Maar waar begin je en hoe krijg je je huis klaar voor een warmtepomp? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

 

Stap 1. Pak je huis in

Als je het zelf koud hebt, trek je iets warmers aan. Waarom doe je dit niet ook met je huis? In plaats van de verwarming omhoog te draaien, laat je huis inpakken! Dit kan door het opvullen van de spouwmuur, het isoleren van de vloer of kruipruimte of door een extra laag toe te voegen aan je dak. Hiermee houd je de warmte binnen en bespaar je gas.

Stap 2. Wek je eigen energie op

Een warmtepomp verwarmt je woning met elektriciteit. Dit betekent dat je gasverbruik zal dalen, maar je elektriciteitsverbruik zal stijgen. Daarom is het een slimme zet om zelf elektriciteit op te wekken met zonnepanelen. Heb je al zonnepanelen? Super! Misschien kunnen er nog extra zonnepanelen op je dak worden geplaatst of wek je al genoeg op. HomeQgo berekent in de huisscan hoeveel panelen je nodig hebt en waar op je dak ze het meest kunnen opwekken.

Wil je weten wat jij kan doen om energie te besparen?
Al 123.009 mensen gingen je voor

Stap 3. Verwarm met een lage temperatuur

Een warmtepomp verwarmt het water tot 45 ˚C, terwijl normale radiatoren water op 75 ˚C gebruiken. Daarom zul je je radiatoren moeten vervangen. Met vloerverwarming of speciale lagetemperatuurradiatoren zet je de laatste stap naar een warmtepomp.

Stap 4. Elektrisch koken

Door je eten elektrisch te bereiden, bespaar je nog meer gas en maak je je woning klaar voor een all-electric warmtepomp. Wil je deels van het gas af, met de goedkopere hybride warmtepomp? Dan is elektrisch koken niet nodig.

Stap 5. De warmtepomp!

Je huis is nu klaar voor een hybride warmtepomp, die je woning verwarmt in samenwerking met de cv-ketel. Wil je een elektrische warmtepomp? Neem dan contact met ons op, zodat we je persoonlijk kunnen adviseren!

WarmtepompGerelateerde artikelen

Is je cv-ketel aan vervanging toe?

Veel apparaten blijf je gebruiken totdat ze stuk gaan. Toch is dat economisch en milieutechnisch gezien niet altijd de beste keus. Neem cv-ketels, die zijn de afgelopen tien jaar v

Lees verder

Zo scannen wij jouw huis online

Als je wel eens in onze huisscan bent geweest, zal je je misschien hebben verbaasd over de hoeveelheid informatie die wij al voor je hebben uitgezocht. We leggen je graag uit hoe..

Lees verder

Het verschil tussen de Split en Monoblock warmtepomp buitenunits van Nefit

Nefit is al jarenlang de bekendste partij op het gebied van cv-ketels en HR-ketels. Sinds een paar jaar verkopen zij ook de duurzame vervanger: de warmtepomp. De twee buitenunits

Lees verder