« Naar het nieuwsoverzicht

De Hypotheker en HomeQgo willen verduurzaming woningen versnellen

Veel woningbezitters willen hun woning verduurzamen, maar het ontbreekt vaak aan de kennis over de mogelijkheden om deze energiebesparende voorzieningen te financieren. De Hypotheker gaat dit struikelblok wegnemen en biedt (potentiële) huizenbezitters inzicht in een mogelijke besparing op de woonlasten door het verduurzamen van hun huis. Met de duurzaamheidsscan van HomeQgo op Hypotheker.nl kunnen zij in een handomdraai een scan maken van de eigen woning en de best passende energiebesparende voorzieningen in kaart brengen. De Hypotheker geeft vervolgens een op maat gesneden advies over hoe deze maatregelen gefinancierd kunnen worden.

 

Uit onderzoek van De Hypotheker onder ruim 1.000 huiseigenaren blijkt dat ruim 60 procent het verduurzamen van de woning belangrijk vindt. De helft beschouwt dit als een taak voor zichzelf, maar het ontbreekt vaak aan kennis over de mogelijkheden om het verduurzamen van de woning te financieren. Ook vinden huizenbezitters het vaak lastig om de lange-termijnbesparing van zulke investeringen in te schatten. De Hypotheker biedt in samenwerking met HomeQgo vanaf nu een totaaloplossing. Zo brengt de duurzaamheidsscan op basis van verschillende bronnen en met behulp van een 3D-woningmodel in beeld wat de beste opties zijn, welke investering hier tegenover staat, wanneer deze kan worden terugverdiend en welke besparing dit maandelijks kan opleveren. Hierna krijgen huizenbezitters direct antwoord op de vraag hoe zij de verduurzaming van hun woning kunnen financieren. Via het platform van HomeQgo kan vervolgens de gehele afhandeling van de verduurzaming plaatsvinden: van offertes tot en met de installatie.

Wil je weten wat jij kan doen om energie te besparen?
Al 123.009 mensen gingen je voor

Woningverbetering sterk in opkomst

Steeds meer woningbezitters kiezen ervoor hun woning aan te passen, bijvoorbeeld het verbouwen of verduurzamen van hun huis. Uit cijfers van De Hypotheker blijkt dat deze groep in het eerste kwartaal van 2019 met maar liefst 48 procent is gegroeid in vergelijking met vorig jaar. “We zijn erg blij dat we huizenbezitters dankzij ons partnership met HomeQgo een totaaloplossing kunnen bieden. De online tool biedt direct inzicht in de oplossingen die de meeste duurzame winst opleveren: of het nu gaat om isolatie, Hoog Rendement-glas, zonnepanelen of een zonneboiler”, zegt Twan Cats, commercieel directeur van De Hypotheker. “De Hypotheker geeft de woningbezitter financieel advies over de betaalbaarheid van deze voorzieningen. Dat kan een aanzienlijke besparing opleveren op de energielasten en meer wooncomfort. Om de energietransitie te laten slagen, is het belangrijk dat woningbezitters de voordelen en mogelijkheden van het verduurzamen van hun huis zien.”

HomeQgo in de media
Bron: https://www.homeqgo.nl/Gerelateerde artikelen

Validated by ISSO-certificaat voor het HomeQgo advies

Het is feest! De berekening achter HomeQgo heeft het Validated by ISSO-certificaat. Dit betekent dat we eerlijk, betrouwbaar en professioneel te werk gaan.

Lees verder

Zo vraag je de btw voor zonnepanelen terug

Op de aanschaf en installatie van zonnepanelen kun je de btw terugvragen bij de Belastingdienst. De btw-teruggave kunnen wij voor je doen, maar kun je ook zelf uitvoeren...

Lees verder

Combineer je zonnepanelen met deze nieuwe zonneboiler

Zonneboilers zijn doorgaans groter dan zonnepanelen, waardoor het plaatsen soms lastig is als je als je al een aantal zonnepanelen op je dak hebt. HRsolar biedt een oplossing!

Lees verder