« Naar het nieuwsoverzicht

De Hypotheker en HomeQgo willen verduurzaming woningen versnellen

Veel woningbezitters willen hun woning verduurzamen, maar het ontbreekt vaak aan de kennis over de mogelijkheden om deze energiebesparende voorzieningen te financieren. De Hypotheker gaat dit struikelblok wegnemen en biedt (potentiële) huizenbezitters inzicht in een mogelijke besparing op de woonlasten door het verduurzamen van hun huis. Met de duurzaamheidsscan van HomeQgo op Hypotheker.nl kunnen zij in een handomdraai een scan maken van de eigen woning en de best passende energiebesparende voorzieningen in kaart brengen. De Hypotheker geeft vervolgens een op maat gesneden advies over hoe deze maatregelen gefinancierd kunnen worden.

 

Uit onderzoek van De Hypotheker onder ruim 1.000 huiseigenaren blijkt dat ruim 60 procent het verduurzamen van de woning belangrijk vindt. De helft beschouwt dit als een taak voor zichzelf, maar het ontbreekt vaak aan kennis over de mogelijkheden om het verduurzamen van de woning te financieren. Ook vinden huizenbezitters het vaak lastig om de lange-termijnbesparing van zulke investeringen in te schatten. De Hypotheker biedt in samenwerking met HomeQgo vanaf nu een totaaloplossing. Zo brengt de duurzaamheidsscan op basis van verschillende bronnen en met behulp van een 3D-woningmodel in beeld wat de beste opties zijn, welke investering hier tegenover staat, wanneer deze kan worden terugverdiend en welke besparing dit maandelijks kan opleveren. Hierna krijgen huizenbezitters direct antwoord op de vraag hoe zij de verduurzaming van hun woning kunnen financieren. Via het platform van HomeQgo kan vervolgens de gehele afhandeling van de verduurzaming plaatsvinden: van offertes tot en met de installatie.

Wil je weten wat jij kan doen om energie te besparen?
Al 123.009 mensen gingen je voor

Woningverbetering sterk in opkomst

Steeds meer woningbezitters kiezen ervoor hun woning aan te passen, bijvoorbeeld het verbouwen of verduurzamen van hun huis. Uit cijfers van De Hypotheker blijkt dat deze groep in het eerste kwartaal van 2019 met maar liefst 48 procent is gegroeid in vergelijking met vorig jaar. “We zijn erg blij dat we huizenbezitters dankzij ons partnership met HomeQgo een totaaloplossing kunnen bieden. De online tool biedt direct inzicht in de oplossingen die de meeste duurzame winst opleveren: of het nu gaat om isolatie, Hoog Rendement-glas, zonnepanelen of een zonneboiler”, zegt Twan Cats, commercieel directeur van De Hypotheker. “De Hypotheker geeft de woningbezitter financieel advies over de betaalbaarheid van deze voorzieningen. Dat kan een aanzienlijke besparing opleveren op de energielasten en meer wooncomfort. Om de energietransitie te laten slagen, is het belangrijk dat woningbezitters de voordelen en mogelijkheden van het verduurzamen van hun huis zien.”

HomeQgo in de media
Bron: https://www.homeqgo.nl/Gerelateerde artikelen

Hoe zorg je ervoor dat je isolatie van topkwaliteit kiest?

Dat isoleren je energierekening drastisch kan verlagen weten we. Maar hoe zorg je ervoor dat jij isolatie van topkwaliteit kiest?

Lees verder

10 dingen die je moet weten over de nieuwe isolatie subsidie

Het is zover! De nieuwe subsidie voor isolatie is van start. Je kunt vanaf 2 september 2019 subsidie aanvragen voor het isoleren van je woning. Dat betekent 20% korting...

Lees verder

Moet ik kiezen voor bodem- of vloerisolatie?

Met een niet geïsoleerde vloer verdwijnt ongeveer 15% van je gestookte warmte naar de kruipruimte. Zonde toch?! Daarom adviseren wij om je vloer te isoleren...

Lees verder