« Naar het nieuwsoverzicht

5 goede redenen om te isoleren in de zomer

De meeste mensen laten hun woning isoleren als ze problemen krijgen met kou en tocht in de winter. Dat zorgt ervoor dat je vaak maanden moet wachten totdat er een plekje is bij isolatiebedrijven. Zonde toch? In de zomer kan isolatie namelijk ook heel veel voordelen hebben…

 1. Je huis blijft lekker koel
  Isolatie zorgt ervoor dat je huis in de zomer een aangename temperatuur houdt. Zo heb je minder last van slapeloze nachten door de hitte! Het is dus koeler in de zomer en warmer in de winter.
 2. Minder geluidsoverlast
  ’s Zomers is er veel meer geluid buiten. Misschien heb jij wel buren die tot ‘s avonds laat muziek draaien of een speeltuin in de buurt waar je vaak geluid van hoort. Daar heb je na het isoleren van je huis veel minder last meer van!
 3. Kortere wachttijden
  Isolatiebedrijven hebben in de zomer meer tijd, omdat er minder aanvragen zijn. Hierdoor zijn er minder lange wachttijden.
 4. Snellere installatie
  Veel isolatiemaatregelen kunnen binnen één dag worden aangebracht. In de winter moet de installatie helaas wel eens verschoven worden vanwege regen of sneeuw. Dit zal minder snel gebeuren als je afspraak staat gepland in de zomer.
 5. Een hogere woningwaarde
  Je krijgt een hoger energielabel, dus je woning krijgt direct een hogere waarde. Dit is het gehele jaar natuurlijk super!

Waarom zou jij het liefst je huis willen isoleren? Laat het ons weten!

Wil je weten wat jij kan doen om energie te besparen?
Al 123.009 mensen gingen je voor
IsolerenGerelateerde artikelen

Waar moet je op letten bij de aanschaf van je zonnepanelen?

Is je dak geschikt voor zonnepanelen? Gefeliciteerd! Dat gaat je veel besparen. Nu komt het kiezen van de juiste zonnepanelen en de beste partij om ze te installeren.

Lees verder

Moeten we allemaal van het gas af? Ons antwoord op 5 belangrijke vragen.

Moeten we allemaal nu van het gas af? Kunnen we het uitstellen? Wat kunnen we nu doen? En wat als je financiële mogelijkheden klein zijn? HomeQgo beantwoord deze vragen!

Lees verder

10 tips om je huis koel te houden in de zomer

Het is tropisch! En dat zul je direct merken in je wooncomfort. Misschien heb je al een ontzettend warme nacht gehad of probeer je je huis zo veel mogelijk te vermijden...

Lees verder