« Naar het nieuwsoverzicht

10 dingen die je moet weten over de nieuwe isolatie subsidie

Het is zover! De nieuwe subsidie voor isolatie is van start. Je kunt vanaf 2 september 2019 subsidie aanvragen voor het isoleren van je woning. Dat betekent dat je vaak maar liefst 20% korting krijgt op de producten. Geïnteresseerd? Dit zijn de 10 dingen die je moet weten.

 

1. Je krijgt subsidie bij installatie van 2 of meer isolatieproducten.

De overheid stimuleert je om meerdere producten te nemen, de SEEH subsidie is daar een goede manier voor. Je krijgt de subsidie als je twee of meer isolatieproducten neemt. Groot voordeel: hoe meer je isoleert, hoe lager je energierekening zal worden. Hierdoor zal je jaarlijks honderden euro’s besparen!

2. De isolatie moet voldoen aan een minimale Rd-waarde.

Als je isolatie laat plaatsen, kun je kiezen voor verschillende kwaliteiten. De kwaliteit van het materiaal wordt uitgedrukt in een Rd-waarde. Check dus voordat je akkoord gaat met een offerte, of alles voldoet aan de normen van de RVO. Bij HomeQgo voldoen alle isolatieproducten aan de eisen om in aanmerking te komen.

3. Je moet een minimaal oppervlakte laten isoleren.

Voor elk product geldt dat je een minimaal aantal vierkante meters moet laten isoleren. Dit minimum verschilt per woningtype. Is je huis kleiner dan dit minimum en laat je je volledige dak, muur of ander deel isoleren? Dan krijg je de vergoeding ook.

4. Je krijgt de subsidie na betaling.

Je kunt de subsidie aanvragen als de producten geïnstalleerd zijn. Dit betekent dat je genoeg budget moet hebben gespaard om het volledige bedrag te betalen aan de installateur. Je krijgt uiterlijk 13 weken na je aanvraag uitslag over de beslissing of je vergoeding krijgt toegekend.

5. Dit zijn de producten waar je subsidie voor krijgt (+ prijzen).

Product                                                Subsidie per m²

Triple glas i.c.m. isolerend kozijn      €100           (Wij bieden dit product (nog) niet aan.)

HR ++ glas                                               € 35

Gevelisolatie                                           € 25

Dakisolatie                                              € 20

Vloerisolatie                                            € 7

Spouwmuurisolatie                              € 5

Zoldervloerisolatie                                € 5

Bodemisolatie                                        € 4

Geïnteresseerd in een van deze producten? Wij berekenen (via de widget hieronder) gratis voor je hoeveel dit kost, wat de beste keus is én hoeveel het je oplevert!

 

Wil je weten wat jij kan doen om energie te besparen?
Al 123.009 mensen gingen je voor

6. Je huis extreem energiezuinig maken? Daar is een pakket voor.

Wil je je huis energieneutraal maken? Dan kun je €4000 extra subsidie ontvangen als je alle isolatieproducten laten installeren. Je kiest dan voor extra hoge isolatiewaarden en neemt ook isolerende deuren, kozijnen, een ventilatiesysteem en zorgt voor een goede kierdichtheid. Meer info over het pakket vind je op de website van de RVO.

7. Je krijgt ook subsidie voor aanvullende energiebesparende maatregelen.

Dit zijn de subsidie prijzen voor de aanvullende producten:

  • Energieverbruiksmanager of slimme thermostaat (€100)
  • CO2-gestuurd ventilatiesysteem of balansventilatie met WTW met een rendement van minstens 90% (20% van de kosten, met maximum van €800)
  • Isolerende buitendeur met U-waarde van maximaal 1,5 (€80 per m²)
  • Het waterzijdig inregelen van je verwarmingssysteem (€60)

8. De subsidie is naar verwachting erg snel op.

Het is niet de eerste keer dat er subsidie is voor het isoleren van je woning. In 2016 werd er €44 miljoen beschikbaar gesteld. Dit was in zeven maanden op. Deze keer is er €84 miljoen beschikbaar en naar verwachting zal dat weer snel leeg zijn.

9. De subsidie geldt alleen voor producten die na 15 augustus 2019 zijn geïnstalleerd.

Heb je je huis voor die tijd geïsoleerd? Dan kun je, voor dat product, helaas geen gebruik maken van de subsidieregeling.

10. Je krijgt geen subsidie als verhuurder, voor nieuwbouw, aanbouw of zelf uitgevoerde installaties.

Ben je verhuurder van een woning die je graag wilt laten isoleren? Dan krijg je hier geen vergoeding voor. Je moet namelijk eigenaar en bewoner zijn van het huis. Heeft de woning een VvE? Dan kun je kijken naar de mogelijkheden voor VvE-subsidies.

Wordt je woning gebouwd of ben je een aanbouw aan het plaatsen? Ook dan kun je helaas geen vergoeding krijgen.

Wil je geld besparen door de installatie zelf uit te voeren? Let er dan op dat je voor dit product geen vergoeding krijgt. Je kunt berekenen of je meer bespaart door zelf te isoleren of door het uit te besteden, waarbij je de subsidie vergoeding krijgt. En je kunt natuurlijk altijd een extra product laten installeren, zodat je alsnog subsidie krijgt!

Financieel IsolerenGerelateerde artikelen

Validated by ISSO-certificaat voor het HomeQgo advies

Het is feest! De berekening achter HomeQgo heeft het Validated by ISSO-certificaat. Dit betekent dat we eerlijk, betrouwbaar en professioneel te werk gaan.

Lees verder

Zo vraag je de btw voor zonnepanelen terug

Op de aanschaf en installatie van zonnepanelen kun je de btw terugvragen bij de Belastingdienst. De btw-teruggave kunnen wij voor je doen, maar kun je ook zelf uitvoeren...

Lees verder

Combineer je zonnepanelen met deze nieuwe zonneboiler

Zonneboilers zijn doorgaans groter dan zonnepanelen, waardoor het plaatsen soms lastig is als je als je al een aantal zonnepanelen op je dak hebt. HRsolar biedt een oplossing!

Lees verder